poze campionat regional de barista
poze campionat regional de barista poze campionat regional de barista poze campionat regional de barista

Campionat Regional de Barista

Timis , Timisoara. Miercuri 26 Ianuarie 2011 10:00 - Duminică 30 Ianuarie 2011
Iulius Mall

Categorii: Targuri , Alte Evenimente

Campionat Regional de Barista la Timisoara

Peste tot, lumea se grabeste - traim intr-o era a vitezei. In trecut, cafenelele erau numinte „lacasuri ale inteleptilor”, deoarece oamenii se opreau la o ceasca de cafea si citeau sau meditau asupra frumusetii vietii. Am putea incetini, desigur, daca ne dorim sa simtim savoarea cafelei si ne putem exersa un ritual al cafelei-servite-in-ceasca-de-portelan, lasand timpul sa treaca pe langa noi - deci graba sau rasfat?


Va asteptam la primul Campionat de Barista desfasurat anul acesta, la Timisoara, in perioada 26-30 ianuarie 2011, in incinta Iulius Mall - evenimentul este cu intrare libera, sa savurati o cafea preparata in cesti de portelan, fiindca noi vrem sa va oferim un moment de placere asemeni unui ritual.


In primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si desprea cafea si cocktail-uri fel de fel cu cafea, in urmatoarele doua zile avand loc competitia propriu-zisa.


Asa cum bine stiti, competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sint permise alte ingrediente) si doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste. Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe). Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.

Mai multe detalii: http://www.scaeromania.eu/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1161
valentin

Adaugat in urma cu 3760 zile, 20 Ian. 2011

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4967

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 26 Apr 2021 - 10 Mai 2021
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 26 Apr 2021 - 10 Mai 2021
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 26 Apr 2021 - 10 Mai 2021
timi oara street food carnival 2021

Timișoara Street Food Carnival 2021

Timis, Timisoara. 21 Mai 2021 - 23 Mai 2021
  • Ai ceva de zis?

    .