poze targul de produse traditionale piata taraneasca de sf constantin si elena la tulcea

Targul de produse traditionale “ Piata taraneasca” de Sf. Constantin si Elena la Tulcea

Tulcea , Tulcea. Vineri 20 Mai 2011 09:45 - Duminică 22 Mai 2011
Piata Civia

Categorii: Targuri , Festivaluri

Eveniment repetitiv: Lunar

Producatori din toate zonele vor fi in Piata Civica la Tulcea, cu produse naturale, traditionale, fara conservanti, de vineri, 20 mai, pana duminica, 22 mai.

Va asteapta producatorii cu produse din carne de porc, oaie sau vita, branzeturi si afumaturi, cascaval, miere si produse apicole, halvita si ciocolata de casa, covrigi, turta dulce, prajituri de casa.

Din Banat, din judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti. Din secuime, D-nul Atila va prepara in fata dumneavostra Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nuca, zahar sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Din zonele de munte, Filip si Budilean, din Vama Buzaului, Oncioiu Marius, din Rasnov, jud. Brasov aduc telemea de oaie, branza de burduf, simpla si cu diverse codimente (marar, chimen, busuioc, patrunjel), branza de burduf in coaja de brad, pastrama, urda dulce si sarata, cascaval afumat si alte produse preparata dupa retete ciobanesti, transmise din tata in fiu.

Din judetul Sibiu, cu vestitele produse din Marginimea Sibiului, vine Bratu Vasile cu telemea proaspata si veche de oaie si vaca, carnati afumati si slanina ardeleneasca.

Din jud. Arges, producatorii Negut si Stefan Gheorghe din Budeasa, Ratea Valerica din Pitesti, vin cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet afumat, toate fara conservanti, doar lasate la sare si fum, cum se pregatesc in satele argesene.

De asemenea veti gasi obiecte de artizanat de la Corund, obiecte din lemn pentru bucataria dumneavoastra si alte obiecte mestesugaresti.

Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate!
Va asteptam in Piata Civica Tulcea din 20 pana in 22 mai!

Corina Berariu
0744 860 082
piatataraneasca@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1315

Eveniment postat de organizator

piata taraneasca

Adaugat in urma cu 4726 zile, 18 Mai. 2011

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 57

  • Ai ceva de zis?

    .