poze concertul extraordinar al corului preludiu la ramnicu valcea
poze concertul extraordinar al corului preludiu la ramnicu valcea poze concertul extraordinar al corului preludiu la ramnicu valcea poze concertul extraordinar al corului preludiu la ramnicu valcea

Concertul extraordinar al Corului PRELUDIU la Râmnicu Vâlcea

Valcea , Ramnicu Valcea. Vineri 29 Octombrie 2021 19:00
Filarmonica ION DUMITRESCU, sala Lahovari

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Vă invităm vineri, 29 octombrie 2021, ora 19, în sala Lahovari a Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, la un Concert Extraordinar susținut de Corul de cameră Preludiu, soliști Alina Bosovici (soprană), Gabriela Mădincă (soprană), Marius Nine (bariton), acompaniați de Flavian Chitic (pian) și Costin Dumitrașcu (lăută), alături de Corul Euphonia, sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu.

“Concertul extraordinar al Corului de cameră Preludiu, propune o călătorie muzicală gândită pe două traiectorii, care, pe de-o parte încearcă să prezinte atât cât se poate corolarul zonelor geografice esențiale muzicii corale, iar pe de altă parte încearcă să le organizeze istoric, conturând astfel o hartă în timp și spațiu prin istoria muzicii.
Călătoria începe în Franța secolului XVI, în zona franco-flamandă, de unde pornește povestea muzicii plurivocale și urmărește dezvoltarea madrigalului, până la forma desăvârșită a acestuia - în Italia compozitorului Claudio Monteverdi.
În laboratorul de creație al Corului Preludiu, am încercat să păstrăm o formă cât mai apropiată istoric a partiturilor abordate cercetând particularitățile de pronunție ale limbii franceze din perioada respectivă, dar și aducând în peisaj un instrument aproape necunoscut în România, lăuta, atât de proprie perioadei respective.
Călătoria noastră continuă prin Germania, Ucraina, America latină, Norvegia și ajunge să trăiască the american dream prin lumea muzicii contemporane.
Corul de cameră Preludiu a pregătit, pe lângă lucrările din repertoriul consacrat, nu mai puțin de patru prime audiții absolute în România, dintre care amintesc doar lucrarea compozitorului Eric Whitacre - Leonardo Dreams of His Flying machine, partitură care a reprezentat o provocare pentru ansamblul nostru, dar și o fantastică ocazie de a explora universul unui compozitor care pare să posede resurse semantice infinite. Această partitură, cu subiect și cu sonorități ce privesc înapoi reverențial către perioada Renașterii, ne-a oferit prilejul să creăm o copertă palindromică, ca o privire retrospectivă și o recunoaștere deopotrivă a tot ce a câștigat compoziția vocală pe parcursul a 5 secole de creație.
Acest concert reprezintă debutul meu la pupitrul dirijoral al acestui fantastic ansamblu cu aproape 50 de ani de existență, lucru onorant și extrem de motivant, dar, de asemenea și o reverență adresată maestrului nostru, dirijorul și creatorul corului Preludiu, maestrul Voicu Enăchescu.” - dirijorul Andrei Stănculescu, despre Concertul Extraordinar al Corului Preludiu

În cei 49 de ani de activitate, Corul de cameră Preludiu a realizat peste 350 de înregistrări radio şi TV, un disc Electrecord şi trei CD-uri (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti).
Repertoriul corului este vast, cuprinzând peste 300 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice.

La doar 25 de ani, Andrei Stănculescu are o vastă experiență dirijorală, activând de-a lungul timpului în peste 10 formații corale din București și din țară, realizând o serie de performanțe muzicale, dintre care se remarcă activitatea sa în calitate de artist liric și actualmente dirijor al Corului de cameră Preludiu, dirijor invitat al orchestrelor naționale de tineret: Orchestra Națională de Tineret și Orchestra Junior, dirijor și fondator al Corului Rubato alături de care a efectuat turnee atât în țară, cât și în străinătate (Elveția, 2018). În anul 2018 devine consultant artistic și dirijor coordonator în România al proiectului Playing for Philharmonie, desfășurat de BRD - Groupe Société Générale, iar alături de Corul BRD susține o serie de concerte pe scena Filarmonicii din Paris, Filarmonicii George Enescu, Filarmonicii din Pitești, Filarmonicii Ion Dumitrescu. De asemenea, a urmat recent stagii de perfecționare organizate în Franța de Fundația Royaumont.

Accesul la concert se face cu respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la SarS-Cov-2.
Biletele pot fi achizitionate de aici https://www.bilete.ro/concert-extraordinar-corul-preludiu/
Mai multe informații și rezervări: 0350 800 949 - Agenția de bilete a filarmonicii.

Mai multe detalii: https://filarmonica-valcea.ro/concert/concert-extraordinar-corul-preludiu/

Pret bilet: 15 - 25

Comenteaza pe Facebook
art production

Adaugat in urma cu 913 zile, 25 Oct. 2021

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 233

Alte Evenimente din Ramnicu Valcea
deep forest fest 2024

DEEP FOREST FEST 2024

Valcea, Ramnicu Valcea. 12 Iul 2024 - 14 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .