poze festivalul international al viei si vinului bachus vrancea

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus" - Vrancea

Vrancea , Focsani. Joi 5 Octombrie 2017 - Duminică 8 Octombrie 2017

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus”, cel mai prestigios eveniment care are loc anual în judeţul Vrancea, a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie. Festivalul va avea loc la Focşani, pe parcursul a patru zile, în perioada 5-8 octombrie 2017.

Trei evenimente principale vor marca desfăşurarea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului din acest an:

1. Concursul Naţional de Vinuri Bachus, 5-6 octombrie, ediţia a VIII-a, are rolul de a promova podgoria vrânceană și producătorii locali de vinuri. Evenimentul este organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Vrancea, iar juriul va fi compus din degustători experţi. Obiectivele concursului sunt: promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului şi educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România.

2. Lecţii de degustare de vinuri, susţinute de renumiţi somelieri, 6-8 octombrie, în Piaţa Unirii din Focşani, în spaţii special amenajate. Evenimentul va promova cel mai valoros produs asociat cu numele județului Vrancea, vinul și meșteșugul vinului. În cadrul acestor lecţii, deschise publicului larg, vrâncenii pot învăţa cum să deguste un vin şi cum să facă o bună asociere a mâncării cu vinul. Toţi cei interesaţi de modalitatea de degustare pot participa, în mod gratuit, la lecţiile organizate pe parcursul a trei zile de Consiliul Judeţean Vrancea, în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România.

3. Evenimentul velo “Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ediţia a III-a, are rolul de a promova obiectivele turistice, peisajele și tradițiile județului. Cicliştii sunt invitaţi să descopere farmecul celei mai mari podgorii din România, unde se află mai multe beciuri şi crame celebre.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1361
Cuvinte cheie: Focsani
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 2405 zile, 19 Sep. 2017

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

  • Ai ceva de zis?

    .