poze autentic urban fest focsani

AUTENTIC URBAN FEST FOCSANI

Vrancea , Focsani. Joi 20 Aprilie 2023 09:00 - Duminică 23 Aprilie 2023
Piata Unirii Focsani

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Când ne putem bucura mai mult de tradițiile și obiceiurile românești, dacă nu în cadrul unui festival? Astfel că, AUTENTIC URBAN FEST, festivalul de tradiţii şi merinde romaneşti îşi deschide porţile în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, începând de joi, 20 aprilie, şi până duminică, 23 aprilie. Hai şi tu să pui la încercare gusturile tradiţionale la festivalul dedicat României autentice ce va uni meșteri populari, ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu showuri culinare, o diversitate impresionantă de produse tradiţionale, preparate la foc continuu din gastronomia romanescă.

Tradiții atent recuperate, reţete strămoşeşti aduce în contemporan, un festin gastronomic autentic românesc şi tradiţii populare, acestea sunt doar câteva din ingredientele festivalului Autentic Urban Fest.
Ne vor îmbia grătare aromate şi condimentate, mici, cârnaţi, jamboane, frigărui colorate, mâncare la ceaun, sarmale “ca la mama acasă, dulciuri tradiţionale şi colţunaşi, mezeluri şi brânzeturi, cozonaci şi "poale-n brâu" de Bucovina, clătite uriaşe, plăcinte boiereşti şi sârbeşti, kurtos kalacs, prăjituri de casă, turtă dulce şi alte delicii pentru copii, dulceţuri şi siropuri, miere, gogoşi un adevărat festin culinar “cu de toate pentru toate gusturile”, ca într-o piaţă autentic românească.
Cei care nu și-au făcut alte planuri, sunt aşteptaţi să se răsfețe și cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, frigărui și pastramă aromată, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau vită cu oaie, cârnaţi la garniţa, cârnaţi cruzi sau afumaţi, toate acestea stropite cu vin sau bere din belșug.
Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi la festival, cu produse manufacturate cum ar fi: icoane, bijuterii, ceramică, straie populare, sticlărie, decoraţiuni interioare, produse croşetate sau realizate la războiul de ţesut şi o multitudine de obiecte din gospodăria ţărănească realizate din lemn.
Dacă v-am trezit interesul şi curiozitatea, şi de ce nu pofta de mâncare adevărată, vă aşteptăm să ne treceţi pragul în Piaţa Unirii din Municipiul Focşani, la AUTENTIC URBAN FEST, în perioada 20 – 23 aprilie.
--

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 299
Cuvinte cheie: Focsani

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 380 zile, 13 Apr. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

  • Ai ceva de zis?

    .