poze concert vocal instrumental
poze concert vocal instrumental

Concert Vocal-Instrumental

Vrancea , Focsani. Joi 28 Iunie 2018 19:00 - Joi 28 Iunie 2018
Ateneul Popular Mr.Gh.Pastia

Categorii: Muzica si Concerte

Asociaţia Home of Strings organizează în data de 28 iunie, ora 19, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Focşani, Concertul Vocal Instrumental susţinut de Florin Mitrea Violoncel, Iustinian Zetea Bas şi Maria Ungheanu soprană, acompaniaţi la pian de Andreea Butnaru.

Comunicat de Presă
Asociaţia Home of Strings organizează în data de 28 iunie, ora 19, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia, Focşani, Concertul Vocal Instrumental susţinut de Florin Mitrea Violoncel, Iustinian Zetea Bas şi Maria Ungheanu soprană, acompaniaţi la pian de Andreea Butnaru.
Vor interpreta lucrări ale compozitorilor S. Rahmaninov, A.Piazzolla, B.Bartok. G.Donizetti, G. Rossini, V. Bellini, G. Verdi.

Florin este un artist autentic, moşteneşte talentul muzical de la tatăl său clarinetist şi perfecţionismul de la mama sa. A început cu clarinetul şi a continuat cu violoncelul, care a devenit ulterior partea importantă a vieţii sale.
A studiat la Bucureşti şi Berlin, a cântat şi cântă cu pasiune în orchestre şi ansambluri camerale, precum şi în ipostaze solo. A devenit, la 27 de ani, cel mai tânăr şef de partidă al unei orchestre româneşti, activând până în prezent în acest organism prestigios, Orchestra Naţională Radio. Este apreciat de mulţi muzicieni pentru bunătatea sa şi pentru pasiunea şi forţa pe care o pune în exprimarea muzicală fiindcă, de multe ori, îi este mai simplu să îşi exprime sentimentele prin sunetul violoncelului decât prin intermediul cuvintelor.

Despre Andreea prietenii spun că este o persoană organizată şi lucidă, cu un râs contagios şi viziune artistică. Ceea ce multi nu ştiu este că a avut un pian în casă şi doi părinţi matematicieni, îndreptaţi către abstractul ştiinţei şi mari consumatori de muzică clasică.
A studiat pianul de mică, dezvoltând pentru el pasiunea care a dus-o spre Conservatorul din Bucureşti şi apoi către Universitatea de Arte din Berlin.
Dublu licenţiată şi doctor în muzică, lector al Universităţii de Muzică din Bucureşti, iubeşte scena şi muzica clasică mai mult decât orice. Combinaţiile dintre instrumente şi arte sunt pentru ea la fel de fascinante precum explorarea unor noi zone geografice. Îi place atât munca în grup cât şi prezenţa solo, aşa cum arată itinerariul concursurilor pe care le-a câştigat şi cel al concertelor pe care le-a avut.
Cei doi vor interpreta S. Rahmaninov – Vocaliza, A. Piazzolla – Oblivion, B. Bartok- Dansurile Româneşti
Iustinian Zetea a absolvit în anul 2005 Liceul de Artă din Baia Mare, iar în 2009 Facultatea de Interpretare, secţia Canto. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. În 2011 şi-a definitivat masterul la Univesitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare, secţia Canto şi, în prezent, este doctorand în anul III, al aceleiaşi universităţi. Iustinian Zetea este din 2014 angajat al Operei Naţionale Bucureşti, fiind, pe rând, colaborator în perioada 2011-2012 şi colaborator permanent din 2013. A colaborat cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical ,, Nae Leonard ˮ din Galaţi.
Va interpreta aria lui Basilio ,,La calunnia’’ din Opera Bărbierul din Sevillia de G. Rossini, Aria lui Procida ,,O, patria….O, tu Palermo din Opera Vecerniile siciliene de V.Verdi. Duetul ,,Signorina in tanta fretta’’din Opera Don Pasquale de G. Donizetti.
Maria Ungheanu este o persoană veselă , disciplinată, pasională, cu un simţ foarte dezvoltat al importanţei trăirii mesajului compozitorului. Iubeşte şcena şi muzica de Operă, fire jucăuşă, timidă, în viaţa de zi cu zi, motto-ul ei este Îndrăzneţii înving. Este absolventă a Academiei de muzica din Bucureşti .
Va interpreta aria Qui la voce… Vien diletto din Opera I Puritani de V. Bellini, aria ,,Una voce poca fa’’ din Opera Bărbierul din Sevillia de G. Rossini, duetul ,,Signorina in tanta fretta’’din Opera Don Pasquale de G. Donizetti.
Aşteptaţi-vă aşadar la momente deosebite oferite de artişti de marcă.
Recitalul va prilejui publicului bucuria întâlnirii cu lucrări celebre ale marilor compozitori.

Home of Strings , în cadrul acestui eveniment doreşte să informeze, sensibilizeze şi să îndemne la a dărui prin orice mijloc de exprimare, muzică, emoţie, senzaţie, pentru că prin muzică de Operă poţi mobiliza oameni către frumos şi poţi schimba destine oferind tu însuţi exemplu.

Mulţumim Sponsorului nostru principal S.C Mantra S.R.L precum şi sponsorilor
Clinica Neuroaxis, Aurora Com SRL, SC. Ceproinv SA, InPuff.ro, Geo Flowers, pentru susţinerea şi încrederea pe care o acorda asociaţiei noastre Home of Strings.
Partener Media : Televiziunea Atlas TV, Sapte Seri, Vrancea 24, Jurnal de Vrancea, Semne Bune, Financiarul.Ro, News 24, Validsoftware.ro, 5Focşani, Ceaşca de Cultură si Centrul de Presa.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Home-of-Strings-639129372881945/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 960

Eveniment postat de organizator

voicu niculae

Adaugat in urma cu 2207 zile, 11 Iun. 2018

Adaugat de homeofstrings

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .