O initiativa emotionanta. Doi batranei croseteaza jucarii pentru copiii bolnavi dintr-un spital

O bunicuta din Australia tricoteaza impreuna cu partenerul ei de viata jucarii pentru bebelusii si copii dintr-un spital din Australia. Doamna Ursula Lawson, in varsta de 91 de ani, sustine ca bucuria de a darui este nepretuita.

Ursula Lawson – in varsta de 91 si ani si Winifred Boyd – de 81 de ani sunt bucuria copiilor din spitalul Nambour General Hospital, din Australia. Cei doi sunt in scaunul cu rotile, dar asta nu-i impedica sa tricoteze jucarii pentru bebelusi si pentru copii. Cei doi si-au gasit bucuria in a smulge zambete de fericire de la copiii aflati in spital: “Suntem atat de fericiti! Noi stim unde merg jucariile noastre si aceste eforturi sunt apreciate”, spune domnul Boyd, care lucreaza cot la cot cu partenera sa de viata, doamna Ursula Lawson. Cei doi profita de timpul liber pe care-l au si tricoteaza jucarii pentru bebelusi si copii: “Fac doua jucarii pe zi, dar nu-mi ocupa toata ziua, pentru ca am si alte activitati pe care trebuie sa le fac”, marturiseste domnul Boyd.Cei din conducerea spitalului au renuntat sa mai numere cate jucarii au donat cei doi bunicuti, dar se estimeaza ca sunt in jur de 500 de ursuleti si iepurasi care au ajuns in mainile micutilor. Doamna Ursula si domnul Winifred viziteaza des spitalul de copii, desi sunt in scaunul cu rotile. Insa bucuria copiilor le insenineaza ziua si considera ca merita efortul. Cei doi lucreaza in tandem: “Eu le tricotez si apoi le cos, apoi le dau lui Winifred pentru a le face fata”, explica doamna Lawson. De remarcat ca fiecare jucarie are personalitatea ei.

Personalul medical este si el incantat de eforturile celor doi batranei, care croseteaza jucarii pentru bebelusi si copii. Anne-Maree Holmes, managerul unitatii de asistente, sustine ca micutii sunt foarte atasati de jucariile pe care le primesc de la cei doi bunicuti: “Le suntem  recunoscatori tuturor celor din Sunshine Coast care croseteaza si sunt atenti in fiecare la lista de dorinte a celor mici si ne ofera ursuleti, iar acum iepurasi, cu care cei mici pot sa doarma”.

Lisa Rowe, cea care centralizeaza dorintele copiilor, sustine ca initiativa de a croseta jucarii pentru bebelusii si copiii bolnavi a capatat intensitate in ultimii ani. Conform acesteia, nu numai cei doi batranei aduc jucarii copiilor, ci si alti bunicuti, care astfel se simt utili comunitatii.

5f9ac5d3-388d-46e7-a818-d3d615adabb8

Comentează