Vara s-a incheiat cu unul dintre cele mai mari carnavaluri din Europa. Ce s-a intamplat in Londra

In week-end-ul care s-a incheiat s-a desfasurat Carnavalul Notting Hill, unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa. Evenimentul s-a desfasurat in zilele de 28 si 29 august si spectatorii au putut admira pe strazile din cartierul Nottinh Hill, Londra, copii si adulti in costume de carnaval care mai de care mai colorate si originale.

A fost sarbatoare pe strazile din cartierul Notting Hill, din vestul Londrei. Asa cum se obisnuieste, in ultimul week-end din luna august s-a desfasurat carnavalul Notting Hill. Este unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, motiv pentru care mii de spectatori se inghesuie sa-i admire pe copiii si adultii care defileaza in costume de carnaval. Mai intai, au intrat in scena copiii. Ziua de 28 august le-a fost in totalitate dedicata. Micutii au defilat in costume de carnaval incantatoare, colorate si originale, pe un fond muzical asigurat de nu mai putin de 38 de sisteme audio.

De asemenea, pe “World Music Stage”, amplasata in Powis Square din Notting Hill, numeroase spectacole de dans, calypso si soca au putut fi vazute si auzite de spectatorii veniti in numar mare la acest eveniment. Totodată, artisti din alte genuri muzicale au incantat publicul cu evolutiile lor si au contribuit la atmosfera vibranta a carnavalului. Pe 29 august, a fost randul seniorilor sa defileze in costume de carnaval. A fost ziua gradioasei parade de la Carnavalul Notting Hill. Sute de persoane au defilat in costume de carnaval, viu colorate, interesante, admirabile, originale, in care alegorice sau pe jos. Deliciul publicului a fost facut si de cele 60 de trupe care au cantat.

Pe traseu, caravana carnavalului a fost intampinata cu mult entuziasm de publicul de pe margine. Imbracati in costume de carnaval, participantii au dansat pe ritmuri de reggae, jazz, soul, hip-hop, funk, house si garage. Spectatorii s-au distrat pe muzica aleasa pentru acest carnaval, iar starea de bine a fost alimentata de standurile asezate la fiecare colt de strada, de unde vizitatorii si-au putut cumparat cocktailuri si diferite bauturi exotice, dar si mancare traditionala.

Potrivit www.thenottinghillcarnival.com, a fost infiintat in 1964, cand Rhaune Laslett a invitat o trupa de percuție sa participe la un festival de strada, adus pe continent de emigrantii sositi in special din Trinidad si Tobago. De la o procesiune simpla, la care au participat cateva zeci de persoane, Carnavalul Notting Hill s-a transformat intr-una dintre cele mai mari defilari de costume de carnaval din Europa.

costume carnaval

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *