poze  moartea cimitirului olosig in imagini

"Moartea" cimitirului Olosig, în imagini

Bihor , Oradea. Vineri 30 Octombrie 2009 18:00
Galeria "Euro Foto Art", Piata 1 Decembrie, nr.12

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Artistul fotograf Ştefan Toth A.Fiap a dorit ca expoziţia să constituie un mesaj vizual către publicul vizitator, de a percepe ce a însemnat moartea crâncenă a Cimitirului "Olosig"

Primele imagini în Cimitirul Olosig au fost realizate de Ştefan Toth, cu mare curaj, în primăvara anului 1982, perioadă când subiectele religioase au fost "nerecomandate" pentru fotografiere, de conceptul comunist.
Subiectele, de multe ori nu chiar plăcute, au fost fotografiate în aşa fel ca acestea să devină simboluri şi mesaje artistice pentru vizitator. În final, artistul a "considerat" misunea îndeplinită, când în februarie 2009, cu ocazia ninsorilor abundente, a reuşit să realizeze imagini îmbrăcate în alb, după ce mult timp totul fusese imortalizat în gri şi negru neplăcut, fapt care a însemnat în concepţia artistului fotograf "înălţarea" fostului Cimitir la Ceruri.

La eveniment au fost invitaţi, pe lângă reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor şi a Primăriei Municipiului Oradea, şi Episcopii celor patru religii: romano-catolice, ortodocse, greco-catolice şi reformate. Cu această ocazie va fi lansat şi catalogul editat în limbile română, engleză şi maghiară, având acelaş generic, "Moartea unui Cimitir", realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor şi a artistului fotograf Claudiu Szabo, care a colaborat conceptual şi a asigurat tehnoredactarea acestuia. Momentele muzicale adecvate vor fi susţinute de artiştii Cvartetului "Varadinum" din Oradea.
Expozitia va rămâne la dispziţia publicului vizitator timp de două săptămâni, până la data de 12 noiembrie 2009, în zilele de lucru, între orele 9-19, iar sâmbătă între orele 10-14, intrarea fiind liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 763
Cuvinte cheie: Oradea
ale

Adaugat in urma cu 3617 zile, 27 Oct. 2009

Adaugat de aLe

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 775

Alte Evenimente din Oradea
dezbraca te vreau sa ti vorbesc

Dezbraca-te, vreau sa-ti vorbesc!

Bihor, Oradea. 2 Oct 2019 - 2 Oct 2019
e an na lansare album nesfarsite

E-an-na lansare album Nesfarsite

Bihor, Oradea. Sâmbătă 9 Noiembrie 2019
stefan banica turneu national

Stefan Banica - Turneu National

Bihor, Oradea. Vineri 1 Noiembrie 2019
florin piersic pur i simplu

Florin Piersic…Pur și simplu

Bihor, Oradea. Luni 4 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .