poze festivitatile europene ale patrimoniului

Festivităţile Europene ale Patrimoniului

Bihor , Oradea. Vineri 18 Septembrie 2009 16:00
Galeria de Arte Vizuale si Sala Multifuncţională din Cetate

Categorii: Festivaluri

În aceste zile, la Oradea, se vor desfăşura Festivităţile Europene ale Patrimoniului, activităţi în care vor fi implicaţi orădeni de toate vârstele

Dacă cei mari pot participa la expoziţii, elevii orădeni au ocazia să participe la acţiuni practice de restaurare şi concursuri inedite între instituţii şcolare.
Astfel, azi, la Galeria de Arte Vizuale se va deschide expoziţia "Clădiri de patrimoniu din Oradea", ce conţine fotografii ale artistului Vasile Gheorghe. În deschiderea evenimentului va vorbi arhitectul Tamas Emodi. În cadrul evenimentului va fi lansată şi o serie de volume scrise tematice.
"Zilele Europene ale Patrimoniului" vor continua şi mâine, 19 sept, de la ora 10:00, cu acţiunea "Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Bihor", care va însoţi un grup de elevi de la Liceul Teologic Greco-Catolic la o expoziţie de fotografii ale unor copii romi, urmând ca, între orele 11-14 să se desfăşoare, la Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" o demonstraţie de restaurare, realizată de Asociaţia Synton şi "Les compagnons de devoir". Tot de la ora 11, în Sala Festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, se va desfăşura un concurs cu tema "Şcoala mea, clădire de patrimoniu", la care vor participa instituţii şcolare din judeţ ce îşi desfăşoară activitatea în clădiri istorice. În a doua parte a zilei de sâmbătă, elevii vor fi invitaţi să viziteze mai multe obiective istorice de pe suprafaţa oraşului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1076
Cuvinte cheie: Oradea
ale

Adaugat in urma cu 3977 zile, 18 Sep. 2009

Adaugat de aLe

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 775

Alte Evenimente din Oradea
scoala de numerologie romeo popescu

SCOALA DE NUMEROLOGIE - Romeo Popescu

Bihor, Oradea. 2 Sep 2020 - 2 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .