poze curs de initiere in cinematografie

CURS DE INITIERE IN CINEMATOGRAFIE

Bihor , Oradea. Joi 28 Aprilie 2011 - Sâmbătă 18 Iunie 2011
Cinema Libertatea

Categorii: Spectacole si Filme

Film de foarte scurt metraj

Cu ocazia festivalului de film de foarte scurt metraj “Très Courts”, Asociația culturală Metrion propune tinerilor pasionați de a șaptea artă, cu precădere liceenilor și studenților, un curs de inițiere în cinematografie. Trăim într-o lume a imaginii, iar grație internetului, o excepțională platformă de distribuţie audiovizuală, oricare “creator de vise” poate să se exprime filmic, printr-un simplu exerci iu de imagina ie. Mai rămâne doar să- i pună câteva întrebări de bun sim : cum se na te povestea unui film?, cum se realizează un film? şi cum se interpretează un film?. Ei bine, acest curs oferă celor interesa si prilejul de a
parcurge 16 ateliere informale cu vizionări de scurt metraje, analize, dezbateri de-a lungul cărora cursanții vor găsi răspunsuri și se vor familiariza atât cu limbajul cinematografic cât și cu tehnicile de comunicare a temelor și subiectelor cinematografice. Vor explora rând pe rând componentele cenariului de film, rolul creator al camerei de filmat, fenomenul sonor în relația cu imaginea, funcțiile artistice ale montajului, lumina și culoarea în film, stilurile, genurile și tendințele cinematografice. Fiecare atelier va constitui o etapă în realizarea propriului film cu durata de maxim 3 minute, film pe care cursanții îl vor prezenta la finalul cursului în carul unei proiecții cu public. Toate filmele realizate vor putea fi înscrise în circuitul de selecție al festivalului de film de foarte scurt metraj “Très Courts”, ediția 2012.
Pe toată perioada cursului, participanții vor avea posibilitatea să vizioneze gratuit filmele programate la cinematograful Libertatea și vor avea acces liber la programul festivalului “Très Courts”, care se va desfășura în zilele de 6,7,8 mai 2011, tot la Cinema Libertatea.
Prețul întreg al unui curs este de 250 Ron.
Prețul redus pentru liceeni și studenți (până în 25 de ani) este de 150 Ron
Locul de desfășurare: Cinema Libertatea
Perioada de desfășurare: 28 aprilie -18 iunie
Frecvența atelierelor: 2 / săptămână (luni, joi)
Durata unui atelier: 2h 30min.
Proiecția filmelor de absolvență: sâmbătă, 18 iunie.
Coordonator proiect: Paul Pintea – regizor de film

Pentru informații suplimentare și înscrieri apelați numerele de telefon: 0747051992, 0770856849

Festivalul “Très Courts” propune în fiecare an o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental... Amatori sau profesionişti, începători sau
celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii. Festivalul are loc simultan, în aproximativ 100 de oraşe din lume. În total, 13 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 25 de oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Rep. Moldova şi Ungaria.

Pret bilet: 250 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1551
monica

Adaugat in urma cu 3344 zile, 09 Apr. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

Alte Evenimente din Oradea
curs de tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs de tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. 30 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .