poze festivalul de la garana
poze festivalul de la garana poze festivalul de la garana poze festivalul de la garana

Festivalul de la Gărâna

Caras-Severin , Gărâna. Vineri 17 Iulie 2009 18:00
Poiana Lupului

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Gărâna International Jazz Festival 2009

A 13-a ediţie a festivalului de jazz de la Gărâna se va desfăşura in zilele de 17, 18 si 19 iulie, în locaţia tradiţională, POIANA LUPULUI din satul GĂRÂNA, judetul CARAŞ SEVERIN.

Fundatia Culturala JAZZ BANAT condusă de Marius Giura, va propune pentru aceasta ediţie următorul program:

Vineri 17 iulie:

JAZZ DE NECAZ (Romania) - un supergrup al celor mai talentati tineri muzicieni din tara noastra care vor canta in formula: Lucian Nagy (sax), Tavi Scurtu (tobe), Victor
Miclaus (bas), Sebastian Spanache (pian), Dan Bozzo Mitrofan (chitara) si Maria Chioran (voce)

ANDRZEJ JAGODZINSKI TRIO (Polonia) - unul din cei mai importanti pianisti ai scenei poloneze de jazz, care va da din nou dimensiunea exceptionala a scolii poloneze de jazz .Ceilalti membri sunt ADAM CEGIELSKI si CZESLAW BARTKOWSKI.

TERJE RYPDAL GRUP (Norvegia) - respectati muzicieni europeni cu peste 80 de albume ca lider si ca sideman, chitaristul norvegian este un compozitor
prolix, cu extensii in domeniul clasic: simfonii, opera, concerte pentru
chitara si contrabas. Adept convins al mijloacelor electronice de prelucrare
a sunetului, TERJE RYPDAL a cantat alaturi de toti marii muzicieni ai lumii (Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Ralph Towner, David Darlingă) va canta pe scena alaturi de FRANK HOVLAND (bass) si PAULO VINACCIA (tobe)

NIK BARTSCH S RONIN (ELVETIA) - revelatia jazzului european contemporan, laureat a cinci mari premii internationale din 1999 pana in 2007, este cel mai influent grup de jazz european al tinerei generatii. Ceilalti membri ai grupului sunt: KASPAR RAST (tobe), BJORN MEYER (bass), SHA (bass), ANDI PUPATO (percutie)

Sambata 18 iulie:

PLATONIC (Romania) - grupul excelentului chitarist roman NICU PATOI, va prezenta un proiect nou bazat pe blues/jazz in colaborare cu BERTI BARBERA.

JOHN ABERCROMBIE GROUP (S.U.A.) - cotat cel mai important continuator al lui John McLaughlin, a concertat si inregistrat cu majoritatea marilor muzicieni de jazz ai lumii. Este unul dintre cei mai de succes artisti ai casei de discuri ECM. Mentor si model pentru multe generatii de ghitaristi, JOHN ABERCROMBIE este capul de afis al festivalului.
Va canta alaturi de alti monstri sacri ai jazzului mondial: MARK FELDMAN (viola),
THOMAS MORGAN (bass) si JOEY BARON (tobe).

TRIGON (Rep. MOLDOVA) - redutabil grup european de ethno jazz, aflat la a patra aventura in Banat, si pentru a doua oara la Garana. Alaturi de ANATOL STEFANET vor fi prezenti DOREL BURLACU (pian), GARI TVERDOHLEB (tobe) si SANDU ARCUS (sax, bass, flaut, fluier)

HELGE LIEN TRIO (NORVEGIA) - Laureati ai premiului GRAMMY pentru jazz in 2008 cu albumul HELLO TROLL. Dupa 9 albume, toate realizate in Japonia au ajuns in topul preferintelor si in Europa. Vor fi cu siguranta revelatia acestei editii. Grupul e format din HELGE LIEN (pian), FRODE BERG (bass), si KNUT AALEFJAER (tobe).

Duminica 19 iulie:

BEGA BLUES BAND & FRIENDS (Romania) grupul timisorean de blues condus de KAMOCSA BELA, revine la Garana dupa 2 ani, cu un proiect prezentatat in turneul lor european in Germania, Austria, Ungaria si Portugalia.

MISI FARCAS BAND (Germania) - redutabilul tobosar timisorean MISI FARCAS, care se intoarce din Germania, tara care l-a adoptat, cu proiect exploziv, alaturi de PAATA DEMURISHVILI (pian) si CHRISTOPH VICTOR KAISER (bass).

ULRICH DRECHSLER - FORTUNE COOKIE (Austria) - cea mai ascultata si bine vanduta trupa din Austria, ce aduce sonoritati specifice muzicii electronice dar si hip-hop-ului bine temperat. Pe scena vor mai fi JOJO LACKNER (E-bass), JOERG MIKULA (tobe) si ZUZEE (platane).

NILLS PETTER MOLVAER (Norvegia) - cel mai influent trompetist de la MILES DAVIS incoace, este si unul din cei mai originali muzicieni europeni. Laureat al mai multor premii GRAMMY, a primit in 2003 cel mai important premiu cultural al Norvegiei. Va canta alaturi de EIVIND AARSET (chitara si bass) si AUDUN KLEIVE (tobe).

Prezentarea concertelor: FLORIAN LUNGU si MARIUS GIURA

BILETELE SE POT CUMPARA LA INTRAREA IN PERIMETRUL FESTIVALULUI.

PARTENERI: INSTITUTUL CULTURAL ROMAN, CONSILIUL JUDETEAN CARAS SEVERIN, CONSILIUL LOCAL RESITA, PRO HELVETIA, INSTITUTUL POLONEZ, AMBASADA AUSTRIEI, AMBASADA REGALA A NORVEGIEI.

***sursa: Dojo Blog

Mai multe detalii: http://garana-jazz.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 21097
Cuvinte cheie: Concert , Festival , Jazz , Munte , Evenimente Gărâna
dan

Adaugat in urma cu 5426 zile, 17 Iun. 2009

Adaugat de trotineta23

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 122

  • Ai ceva de zis?

    .