poze targul de la negreni 2009
poze targul de la negreni 2009 poze targul de la negreni 2009

Târgul de la Negreni 2009

Cluj , Negreni. Vineri 9 Octombrie 2009 08:00

Categorii: Targuri

Târgul are loc în al doilea weekend al lunii octombrie

Târgul de toamnă de la Negreni are loc în acest an între 9-11 octombrie.
Cunoscut şi sub numele de Fechetău, localitatea de la graniţa judeţului Cluj cu Bihorul atrage în fiecare an, în al doilea sfârşit de săptămână al lunii octombrie, zeci de mii de curioşi, datorită varietăţii şi multitudinii mărfurilor expuse spre vânzare, din cele mai variate domenii.
Evenimentul are o lungă tradiţie, comuna Negreni primind oficial, încă din anul 1815, aprobarea pentru organizarea târgurilor.Târgul are loc de vineri până duminică, pe malurile Crişului Repede.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 9529
Cuvinte cheie: Targ , toamna , Evenimente Negreni
alexandru seres

Adaugat in urma cu 5297 zile, 17 Sep. 2009

Adaugat de alexseres

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 179

Alte Evenimente din Negreni
targul de la negreni 2024

Targul de la Negreni 2024

Cluj, Negreni. 18 Oct 2024 - 20 Oct 2024
targ negreni 2024 primavara vara

Targ Negreni 2024 primavara-vara

Cluj, Negreni. 6 Iun 2024 - 9 Iun 2024
  • Cum a fost?
    eusebiu
    eporteka   13 Oct. 2009, 15:25:54

    Din pacate, targul de la Negreni, a devenit o piata de vechituri, un oser cum mai zic clujenii. Sute de tarabe cu pantofi si haine la mana a treia, a patra, plin de rromi cu parfumuri contrafacute, si foarte putin din vechiul targ al Negrenilor de alta data. Cautam si eu ceva unelte traditionale ce-i trebuie la om pe langa casa, si n-am gasit, sau poate nu am data de taraba respectiva. Erau doar 2-3 tarabe care vindeau ceva ciubere, greble globalizate (din plastic chinezesc) si motocoase coreene. Pitoresc in tot targul, a fost omul care vindea sei (din pacate import China) prin modul in care facea reclama. In rest o mare bulibaseala, lumea se calca in picioare. O sectiune mai interesanta a fost ce de dincolo de Cris, unde stateau anticarii (impropiu zis, mai bine zis bisnitarii de vechituri). Obiecte vechi, luate de prin satele din Romania, si vandute ca unor prosti, asta la unii, la altii mobila nou invechita, la pret de super vechi, vesela, tacamuri, adunate de prin Germania in zilele de reciclare si aduse aici pe post de antichitati. Totusi erau cativa care vindeu antichitati veritabile, dar preturi mult mai mari decat gasesti in anticariatele din oras. Ei speculeaza faptul ca daca tot te-ai dus le Negreni, nu se poate sa pleci cu mana goala. Mici, carnati, bere, apa, vata de zahar, praf, pulpe de pui, fum, tigari, larma, bani, marfa, pantofi, cersetori, cutite, tigai, oale, struguri, mere, biciclete, ski-uri, roti, clesti, ciocane, ace, bice, carti, ziare, lazi, cutii, fuste, tarani, tigani, domni de la oras, domni de la tara, tarani de la oras, caini, iepuri, tiribombe, carusel, topogane, parcare, trenuri... Cam asta e Negreniul. Pot sa zic de acum, aproape sigur, ca la anul nu ma mai duc. Prefer targurile izolate, primavara, pe Valea Ariesului, in inima apusenilor, in Bucovina, targuri locale, fara mare rasunet, unde mai gasesti parfumul epocilor trecute....

    puie rodica
    aradeanka   11 Oct. 2009, 15:55:03

    am fost si eu la Negreni pentru prima data.nu despre mozaicul de oameni,lucruri, zgomote mirosuri ,pana la urma normale,doresc sa relatez. ce m-a frapat a fost : 1-podul de acces extrem de ingust pentru masini si oameni 2-inspaimantator mi s-a parut, lipsa unui punct de prim ajutor, cu o unitate mobila,salvare si tot tacamul. 3-oameni de ordine specializati,altii decat cei ce incaseaza parcarea sau locul cu taraba. am asistat ingrozita la un incident petrecut in mijlocul pietii, probabil cunoscut deja de autoritati. din nu stiu ce motiv o altercatie intre o familie si un tanar, finalizata cu injunghierea tanarului ,de catre un barbat,in zona lombara ,ingroziti si neputinciosi toti am vazut cum din zona rinichiului drept , din plaga injunghiata ,curgea un suvoi de sange.tanarul a mers pe picioarele lui spre malui celalalt ,podul excesiv de aglomerat la un moment dat complet blocat de un microbus si multime de oameni. dupa cca 15 minute am auzit sirena unei ambulante.ma asteptam ca in minutele urmatoare in zona sa apara oameni de ordine,specializati ,dar nimic. 4- printre franturi de dialoguri o tanara tiganca, se plangea altei tinere ca noaptea trecuta , noaptea, de vineri spre sambata ,au fost calcati de hoti inarmati, care a furat tot ce a fost de firma. tanara spunea ca desigur tigani inarmati o banda cunoscuta si desi stie cu precizie unde sunt hotii ,le este teama sa-si revendice lucrurile, pt ca acestia sunt inarmati si ii taie. mare inconstienta sa mergi intr-un asemenea loc.cred ca evenimentul acesta, care aduna oameni de la sute de km departare, a trecut de mult hotarele unei adunari neglijabile si pasnice si cred ca organizatorii ,trebuie sa-si asume si siguranta si asistenta medicala intr-un mod foarte serios. as spune ca ar fi o conditie pe care sa li se impuna de catre cei ce autorizeaza acest eveniment. daca aflati ceva de tanarul acela as fi bucuroasa sa aflu ca e bine si se reface. .


    .